Особливості розвитку туристичного ринку Туречини: взаємодія з Україною. - Бойчук, Владислава Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У магістерські роботі розглянуто особливості розвитку туристичного ринку Туреччини та її взаємодія із Україною. Обґрунтовано туристично-ресурсну базу Туреччини включаючи: кліматичні особливості, водні ресурси, рельєф та історико-культурні ресурси, які є привабливими для більшості туристів іноземних країн, в тому числі України. Проаналізовано сучасний стан розвитку туризму та різноманітних видів туризму: пізнавального, пляжного, лкувально-оздоровчого, гастрономічного, подієвого та шопін-туризму. Розроблено тур вихідного дня, проаналізовано туристичні потоки та оформлені графіки стастики Україна-Туреччина з 2000-2022 рр. Визначені основні проблеми та перспективи розвитку туристичних потоків Україна-Туреччина на прикладі Чернівецької області .
Keywords: туристичний ринок, туристичний потік, Чернівецька область, тур вихідного дня.