ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ СТАЛОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ: АНТРОПОЦЕНТРИЧНІ ВИМІРИ - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У монографії висвітлено фінансовий інструментарій сталого економічного розвитку крізь призму антропоцентричних підходів, що зорієнтовані на забезпечення добробуту людини як ключового бенефіціара економічного зростання; розкрито вплив інституційних змін, воєнного стану, цифровізації та демографічних зрушень на фінансову систему України, розвиток корпоративних фінансів та інфраструктуру фінансових ринків, а також досліджено роль публічних фінансів, податкової політики, фінансових посередників і новітніх управлінських підходів у забезпеченні сталого економічного розвитку. Для студентів вищих навчальних закладів, науковців, керівників і працівників організацій усіх форм власності, а також усіх, хто цікавиться проблемами економічного і соціального розвитку.
Монографія
Keywords: фінансові інструменти; сталий розвиток; антропоцентризм; інституціональні трансформації фінансової системи; стимулювання розвитку реальної економіки; публічні фінанси; корпоративні фінанси; фінансові ринки; фінансові посередники