Шоротюк К.Д. Ядерна енергетика та національна безпека: політико-правові аспекти в умовах збройних конфліктів - Шоротюк, Катерина Дмитрівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі комплексно проаналізовано ядерну енергетику та національну безпеку: політико-правові аспекти в умовах збройних конфліктів. Особлива увага приділялась загрозам для ядерних об’єктів, ризикам їх використання як інструмента тиску та міжнародно-правовим механізмам захисту критичної інфраструктури. Визначено ключові виклики для держави й міжнародної системи безпеки, а також окреслено можливі шляхи посилення правових гарантій безпеки ядерних об’єктів у період воєнних дій.
Keywords: збройний конфлікт; національна безпека; ядерна енергетика; ядерна зброя