Професійна підготовка майбутніх учителів-словесників до організації позакласної роботи з української мови в закладах загальної середньої освіти - Струк, Іванна Михайлівна (Częstochowa, Republic of Poland: «Baltija Publiching», 2021)
У науковй розвідці обгрунтовано важливість навчального курсу «Позакласна робота з української мови в ЗЗСО» в системі професійної підготовки майбутніх вчителів-словесників, оскільки він дозволяє репрезентувати принципи, форми та методи організації позакласної роботи з української мови, окреслити їхню концептуальну роль та ефективність застосування в ЗЗСО; допомагає розвивати, вдосконалювати фахову компетентність та лінгвокреативність студентів (майбутніх фахівців) в процесі організації позакласних занять; сприяє вихованню почуття любові та поваги до українського слова.
Keywords: позакласна робота з української мови; ЗЗСО; підготовка учителів-словесників