Використання сучасних методів та технологій для обліку та спостереження за лісовими насадженнями - Данілова, Ольга (My University, 2021)
Облік лісових ресурсів і лісовпорядкувальні роботи включають в себе систему державних заходів, пов’язаних з організацією та веденням лісового господарства. Вони спрямовані на забезпечення ефективної охорони та захист лісу, його раціональне використання, підвищення продуктивності лісів та їхнє відтворення, оцінку лісових ресурсів, аналіз основних таксаційних показників лісових угідь. Регулярний моніторинг за станом лісів дозволяє відслідкувати динаміку вирубок, лісових пожеж, антропогенне навантаження тощо.
Кафедра економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: Лісові ресурси; Лісові насадження; Лісовий масив; Контроль за вирубкою лісів