Мовний портрет американця в інавгураційних промовах президентів США - Гнатковська, Олена Михайлівна; Назарко, Валерія (Науковий вісник Чернівецького університету, 2020)
У статті розглядаються лексичні, аксіологічні та синтаксичні особливості мовного портрету американця на матеріалі інавгураційних промов президентів США. Об’єктом дослідження обрано номінації американців, які містять лексему American. Встановлюються діахронічні зміни мовного портрету протягом трьох періодів історії США: становлення нації, урбанізації та новітньої історії.
Keywords: лексичний портрет, мовна особистість, мовний портрет, синтаксичний портрет, цінності