Організація парламентського зовнішньополітичного дискурсу: роль комітетів Верховної Ради України - Зінченко, Ірина Дмитрівна (My University, 2025)
Кваліфікаційну роботу виконала студентка 2 курсу (рівень вищої освіти – другий (магістерський) спеціальності 052 Політологія, галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Зінченко Ірина Дмитрівна. У роботі досліджено організацію зовнішньополітичного дискурсу Верховної Ради України та роль парламентських комітетів у формуванні міжнародного порядку денного держави. Проаналізовано нормативно-правові засади, структуру та повноваження профільних комітетів, інструменти парламентської дипломатії та специфіку їхньої діяльності в умовах російсько української війни. Особливу увагу приділено трансформації комунікаційних стратегій після 2022 року, виробленню стратегічних наративів і впливу комітетів на міжнародні політичні рішення. Робота містить оцінку ефективності дискурсивної діяльності комітетів та її значення для зовнішньої політики України.
Keywords: зовнішньополітичний дискурс; комітети зовнішньо політичної комунікації; Верховна Рада України; парламентські комітети; міжпарламентська взаємодія