Аналіз поширення Світової спадщини Unesco та вплив її на розвиток міжнародного туризму в Іспанії. - Качур, Вікторія Тарасівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У цій роботі проаналізовано вплив поширення об'єктів Світової спадщини на туристичний попит та доходи в Іспанії на основі даних за період 1982-2022 рр. Досліджено особливості розвитку спадщини UNESCO в Іспанії та економічні передумови туристичної галузі країни. Аналіз впливу об'єктів світової спадщини на міжнародний туризм в Іспанії показав, що цей вплив є значним. За результатами дослідження було зроблено висновок, що світова спадщина UNESCO є важливим фактором розвитку міжнародного туризму в Іспанії. Об'єкти світової спадщини приваблюють туристів з усього світу, сприяють економічному розвитку країни та підвищенню її міжнародного престижу. Робота є актуальною для наукових досліджень у галузі туризму та міжнародних відносин. Її результати можуть бути використані для розробки стратегій розвитку міжнародного туризму в Іспанії та інших країнах.
Keywords: Світова спадщина UNESCO, туристичні прибуття, туристичні доходи, Іспанія.