Адаптаційно-розвивальна технологія соціалізації дитини в умовах дошкільного навчального закладу (з досвіду роботи ДНЗ №33 ЦРД «Оселя талановитих», м. Чернівці) - Квасецька, Ярина Андріївна (My University, 2017)
У навчально-методичному посібнику представлено психолого-педагогічні форми соціальної адаптації дітей до умов дошкільного навчального закладу. Представлена адаптаційно-розвивальна технологія соціалізації дитини, розкритий зміст і визначені фактори, що впливають на її ефективність. З’ясовано важливість тісної взаємодії всіх учасників навчально-виховного процесу – дітей, батьків, педагогів, психологів, керівників та інших працівників дошкільного закладу в організації успішної адаптації дітей до нових соціальних умов. Запропоновані апробовані методики дослідження процесу адаптації дітей, ,розроблені методичні рекомендації для педагогів та батьків. Посібник рекомендований для викладачів та студентів вищих навчальних закладів спеціальності «Дошкільна освіта», педагогів дошкільних навчальних закладів, батьків.
Keywords: адаптація, дошкільники