Основи роботи із базами даних на платформі .NET. Частина 2. Entity Framework - Томка, Юрій Ярославович (ПВКФ «Технодрук», 2024)
Навчальний посібник присвячений Entity Framework Core (EF Core) - сучасній ORM (Object-Relational Mapping) технології від Microsoft, яка дозволяє працювати з базами даних через об'єктно-орієнтовану модель. У книзі детально розглядаються як базові принципи EF Core, так і складніші аспекти, включаючи конфігурацію моделей, створення взаємозв’язків, міграції, оптимізацію запитів і роботу з різними провайдерами баз даних. Видання містить завдання для самостійного виконання, що дозволяють закріпити матеріал та застосувати знання на практиці. Видання призначено для підготовки здобувачів в галузі знань 12 "Інформаційні технології" спеціальності 122 "Комп’ютерні науки" та всіх бажаючих.
Навчальний посібник присвячений Entity Framework Core (EF Core) - сучасній ORM (Object-Relational Mapping) технології від Microsoft, яка дозволяє працювати з базами даних через об'єктно-орієнтовану модель. У книзі детально розглядаються як базові принципи EF Core, так і складніші аспекти, включаючи конфігурацію моделей, створення взаємозв’язків, міграції, оптимізацію запитів і роботу з різними провайдерами баз даних. Видання містить завдання для самостійного виконання, що дозволяють закріпити матеріал та застосувати знання на практиці. Видання призначено для підготовки здобувачів в галузі знань 12 "Інформаційні технології" спеціальності 122 "Комп’ютерні науки" та всіх бажаючих.
Keywords: .NET; Entity Framework; ORM; Database; ASP.NET; Linq