Техніка спектроскопії : навчальний посібник - Солтис, Ірина Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
У даному посібнику викладено теоретичні основи роботи спектральних приладів, їх основні характеристики та методи вимірювань у спектрах. Посібник складено на базі лекційного курсу «Техніка спектроскопії». Рекомендовано для студентів вищих закладів освіти за спеціальністю 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка.
Keywords: Спектральна техніка; Характеристики спектральних приладів; Розкладання випромінювання в спектр; Селективна фільтрація; Селективна модуляція