Мотивація та аргументація судового рішення - Бзова, Лаура Георгіївна (Четверті економіко-правові студії: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених, 2020)
Суддя при вирішенні конфліктів не є просто виконувачем закону, він не виконує механічного завдання, оскільки його робота буде просто нав’язливою, а навпаки, зважаючи на невизначеність нормативних актів, які він повинен виконувати спеціальне завдання для визначення права. Застосування закону передбачає, що суддя співпрацює у визначенні права, коли воно є невизначеним, неоднозначним, суперечливим або представляє прогалини.
Keywords: судові рішення, мотивування, аргументація