Предмети озброєння та військового спорядження з Чорнівського городища ХІІІ ст. (дослідження 2017–2018 рр.) - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій; Ільків, Микола (Кам'янець-Подільський, ПП Буйницький О.А., 2018)
У статті авторами проводиться комплексний аналіз предметів озброєння та військового спорядження виявлених під час досліджень Чорнівського городища ХІІІ ст. Здійснюється класифікація різнотипових наконечників стріл, деталей поясної гарнітури тощо. Крім того характеризуються предмети, які відносяться до спорядження бойового коня, серед яких шпора та підпружна пряжка. Встановлено, що знайдені предмети відіграють важливе значення для вивчення військово-політичної історії Сірето-Дністровського межиріччя в епоху середньовіччя.
Keywords: Чорнівське городище; предмети озброєння; спорядження бойового коня; наконечники стріл; середньовіччя