Чернівці, як транспортно-логістичний центр області - Баланюк, Юрій Валерійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджено потенціал міста Чернівці як транспортно-логістичного центру Чернівецької області. Проаналізовано сучасний стан транспортної та логістичної інфраструктури міста, виявлено її сильні та слабкі сторони, а також оцінено перспективи розвитку у контексті транскордонної торгівлі та інтеграції до європейських транспортних мереж. Особливу увагу приділено проблемам відсутності сучасних логістичних терміналів, застарілості інфраструктури та необхідності стратегічного планування. У роботі запропоновано напрями вдосконалення логістичної системи, зокрема створення мультимодального логістичного хабу.
Chernivtsi, as a transport and logistics center of the region
Keywords: логістика; транспорт; інфраструктура; Чернівці; транскордонна торгівля; логістичний хаб; мультимодальні перевезення