ВИМОГИ ДО ГЕНЕРАЛІЗАЦІЇ ГІДРОГРАФІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ: АКТУАЛЬНІСТЬ, СТАН ТА ПРОБЛЕМАТИКА - Беспалько, Руслан Іванович; Гуцул, Тарас Володимирович (ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ Збірник наукових праць СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ДОСЯГНЕННЯ ІНЖЕНЕРНИХ НАУК В ГАЛУЗІ ГІДРОТЕХНІЧНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ВОДНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ, 2022)
Картографічна генералізація – процес відбору на картографічному зображенні головного, суттєвого та його цілеспрямованого узагальнення відповідно до масштабу та призначення карти. Генералізація – одна із основних властивостей карти. Зображення об’єктів з усіма подробицями та деталями навіть в крупних масштабах не завжди можливо й потрібно. Проблеми пов’язані з картографічною генералізацією в картографії відносять до ключових. Від їх розв’язання залежить вдосконалення карт, автоматизація процесів їх створення та використання. Для регулювання земельних відносин земель водного фонду потрібні високоякісні картографо-геодезичні матеріали, які давали б можливість з достатньою повнотою і детальністю відтворювати реальну ситуацію.
Keywords: Картографічна генералізація, зображення, масштаб, генералізація, землі водного фонду, картографо-геодезичні матеріали.ністю відтворювати реальну ситуацію