Сталий розвиток в Україні: проблеми та перспективи забезпечення - Skrashchuk, Larysa (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022)
Побудовано моделі залежності викидів шкідливих речовин в атмосферу від рівня ВНОК держави. Аналізуючи результати досліджень встановлено, що наразі концепція сталого розвитку в Україні належним чином не реалізована, економічний розвиток реалізується використовуючи матеріалоємні та енергоємні вітчизняні виробничі системи. ,
Keywords: сталий розвиток; еколого-економічні системи; навколишнє серодовище