Лінгво-прагматичні особливості персонажного мовлення на матеріалі американського серіалу “Suits” - Бабюк, Наталія Висилівна (My University, 2023)
Лінгво-прагматичний аспект дослідження скриптів серіалу є одним із найактуальнішим, тому що він фокусується на визначенні ролі мовця у творенні сценарію. Метою цього дослідження є аналіз лінгвістичних особливостей та визначення ключових стратегій та тактик комунікації, а також аналіз впливу мовленнєвих елементів на розвиток сюжету та взаємини між героями. Дослідження складається із трьох розділів. Розділ 1 включає 3 пункти, в яких представлені теоретичні основи дослідження персонажного мовлення. В другому розділі представлена порівняльна характеристика лінгвістичних особливостей персонажного мовлення головних героїв Гарві Спектера та Майкла Росса. У третьому розділі проаналізовано прагматичний аспект персонажного мовлення двох головних персонажів. Роботу завершують загальні висновки магістерської роботи.
Keywords: персонажне мовлення, мовленнєвий акт, комунікативні стратегії, комунікативні тактики