Творчість Марії Ревакович: літературознавчий і дидактичний аспекти - Ткачук, Олександра Володимирівна (My University, 2023)
У роботі представлено біографічні відомості про поетку українського зарубіжжя, учасницю Нью-Йоркської групи Марію Ревакович, проаналізовано її поетичну та літературознавчу творчість. У першому розділі розглянуто життєпис поетки, зокрема участь у Нью-Йоркській групі, наукову діяльність, спрямовану на визначенні місця українського літературного дискурсу у світі. У другому розділі проаналізовано жанрові, ідейно-тематичні та мовно-стильові особливості збірки Марії Ревакович «Зелений дах». У третьому розділі подано методичні рекомендації щодо вивчення поетичної творчості Марії Ревакович на уроках позакласного читання в закладах загальної середньої освіти
Keywords: Марія Ревакович; Нью-Йоркська група; еміграція; модернізм; дискурс; верлібр