ФЕНОМЕН ТІЛЕСНОСТІ У ФІЛОСОФСЬКО-БОГОСЛОВСЬКОМУ МИСЛЕННІ КАРОЛЯ ВОЙТИЛИ: АНТРОПОЛОГІЧНІ ТА МОРАЛЬНІ АСПЕКТИ - Байрамов, Алі Мірзабей-огли (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню розуміння явища тілесності Войтилою у його філософсько-богословській спадщині. Методологію мислителя можна схарактеризувати як опертя на метафізику із застосуванням своєрідної модифікації феноменологічного методу. Описано концепцію тілесності Войтили в рамках його усвідомлення людини як духовно-психо-фізичної особи, яка є субстанційною єдністю тіла та душі. Подібний підхід дозволяє зактуалізувати цінність та гідність тіла загалом і зосібна у процесі самоздійснення людини. Це допомогло нам визначити антропологічний і моральний аспекти тілесності у подружньому акті, де людина здатна до не «користування» своїм тілом і тілом іншого, але бути цілісною особою, коли соматика уможливлює дію волі та свідомості у згоді з етичними цінностями
Keywords: вчинок, душа, Кароль Войтила, метафізика, особа, подружній акт, психіка, самоздійснення, тілесність, тіло, феноменологія, Іван Павло ІІ, suppositum.