Теорія алгоритмів. Частина 1. Необчислювальні алгоритми - Караванова, Тетяна Петрівна (Ruta, Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2022)
У навчальному посібнику розглядаються питання методики загальної побудови алгоритмів, структур даних, пошукових алгоритмів та сортування. Усі теми супроводжуються питаннями для самоконтролю та завданнями, виконання яких дозволить закріпити новий матеріал. Для студентів вищих навчальних закладів спеціальностей «Комп’ютерні науки», «Системний аналіз», «Прикладна математика» та інших технічних спеціальностей.
У навчальному посібнику розглядаються теми, які є базовими для побудови алгоритмів та які можна віднести до необчислювальних алгоритмів, що надалі є платформою для розв’язування задач на графи, лінійного та динамічного програмування тощо. У посібнику наводиться велика кількість готових фрагментів програм, які студенти можуть використати для розробки алгоритмів відповідно до умов лабораторних завдань. Велика увага також приділена виробленню навичок тестування розроблених алгоритмів. Поради щодо тестування алгоритмів містяться або в теоретичній частині матеріалу, або у завданнях, які обов’язково супроводжують його.
Keywords: Алгоритмізація; Структури даних; Пошукові алгоритми; Алгоритми сортування; Теорія алгоритмів; Оцінка ефективнгості алгоритмів; Методика розробки алгоритмів