Цивільне право України. Академічний курс: Підручник: У двох томах - Nykyforak, Volodymyr (Київ: Концерн “Видавничий Дім “Ін Юре”, 2006)
Підручник підготовлений на основі нового цивільного законодавства України станом на І червня 2006 р., з врахуванням змін до Цивільного кодексу України, внесених згідно із законами, а також фундаментальних праць з цивільного права (дореволюційного, радянського і сучасного періоду). Другий том присвячений окремим видам зобов’язань, до яких належать: договір купі влі-тіродажу, договір поставки, договір міни, договір дарування, договір ренти, договір довічного утримання, договір найму (оренди), договір лізингу, договір позички, договір підряду, договір про надання послуг, договір перевезення, договір страхування, договір доручення, договір комісії, договір управління майном, зобов’язання щодо здійснення фінансових послуг, договір комерційної концесії, а також зобов'язання з односторонніх дій та позадоговірні зобов’язання (деліктні зобов’язання та зобов’язання із набуття, збереження майна без достатньої правової підстави). Для студентів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів.
Keywords: страхове право; цивільне право (особлива частина); догоговір страхування