Туристичний дискурс у підготовці спеціалістів сфери туризму. - Бортник, Світлана Борисівна (Умань: ВПЦ " Візаві ", 2021., 2021)
Детальні дослідження англомовного ТД з точки зору його лінгвістичної, комунікативної та прагматичної специфіки дадуть можливість активніше використовувати його у навчанні студентів сфери туризму. Доцільною та актуальною є концепція інтегрованого навчання іноземної мови для спеціальних цілей, що поєднує змістовий матеріал з іншомовним зануренням, і використання туристичних путівників розглядається як один з варіантів роботи з підготовки висококваліфікованого фахівця туристичної сфери, що можливо запровадити як у межах аудиторного, так і автономного (самостійного) навчання.
Виділяють декілька класифікацій жанрів ТД, але жодна з них не є вичерпною, тому що в умовах глобальної інтернет-комунікації з’являються нові жанрові форми, які інколи є поєднанням вже існуючих жанрів. Найбільш поширеними письмовими жанрами ТД є путівник, щоденник подорожі, проспект, брошура, буклет, інформаційно-рекламні матеріали, а також комп’ютерно опосередковані жанри, що представлені на сайтах туристичних агенцій, музеїв, форумів (віртуальна екскурсія, відгуки туристів, що мають певні структурно-семантичні особливості та ін.)
Keywords: туризмознавство, туристичний дискурс, жанри туристичного дискурсу