ВПЛИВ БІСФЕНОЛУ А НА ЦІАНОБАКТЕРІЇ NOSTOC COMMUNE - Волошнюк, Адріана Костянтинівна (My University, 2024)
Робота була присвячена впливу бісфенолу А на ціанобактерії N. commune. Створили умови для моделювання забрудненням бісфенолу А. Проводили дослідження щодо впливу бісфенолу А на ростові процеси N. commune, визначення кількості білків та ліпідів у біомасі цього організму під впливом бісфенолу А та зміну пігментів N. commune (хлорофілу а, каротиноїдів та фікобілінпротеїнів) на присутність цієї хімічної сполуки. Встановлено, що бісфенол А у високих концентраціях призводить до адаптації N. commune.
Keywords: бісфенол А; ціанобактерії; N. commune