Розвиток у дітей музично-ритмічних рухів засобами сучасних технік - Адамович, Тетяна Іванівна (My University, 2022)
Музично-ритмічне виховання у дошкільному навчальному закладі є важливим елементом всього навчального процесу, воно відіграє важливу роль у гармонійному розвитку особистості, сприяє розвитку музично-ритмічних здібностей і цілісному сприйняттю рухових та ритмічних основ дитини. У дипломній роботі досліджено питання розвитку музично-ритмічних рухів за допомогою використання сучасних технік навчання. Обґрунтовано основу музично-ритмічних рухів, як методу розвитку музичності дітей дошкільного віку. Охарактеризовано та розглянуто активні технології навчання «Body percussion» та «BAPNE», їх сутність, зміст та способи використання у музично-ритмічному розвитку дітей дошкільного віку. Експериментально перевірено і доведено ефективність використання музично-ритмічних рухів на заняттях в закладах дошкільної освіти. Результати дослідження та багаторічний практичний досвід роботи довели, що систематичне використання музично-ритмічної діяльності і їх поєднання із сучасними техніками і методами навчання на заняттях підвищує інтерес і розвиток дітей дошкільного віку у танцювальній та ігровій діяльності.
Keywords: Музично-ритмічні рухи, діти дошкільного віку, Body percussion, BAPNE