Структурно-композиційні та комунікативно-прагматичні особливості кінорецензій в сучасній англійській мові (на матеріалі професійних та аматорських кінорецензій 2019-2022 років) - Ковальова, Ольга Вікторівна (My University, 2022)
Робота присвячена дослідженню структурно-композиційних та комунікативно-прагматичних особливостей аматорських та професійних рецензій. Матеріалом слугували аматорські та професійні рецензії у британській газеті “The Guardian” та сайту www.rottentomatoes.com. У роботі були виділені структурно-композиційні та комунікативно-прагматичні особливості як професійних, так і аматорських кінорецензій на фільми за 2019-2022 років. Досліджено та описано сучасні тенденції жанру кінорецензії.
Keywords: кінодискурс, кінорецензія, структурно-композиційні особливості кіно рецензій, комунікативно-прагматичні особливості кінорецензій, професійна кіно рецензія, аматорська кінорецензія