Проблеми та перспективи розвитку вітчизняного малого бізнесу та шляхи його фінансування - Мартинюк, Анна (Полтава: ЦФЕНД, 1920)
Розвиток малого бізнесу сприяє структурній перебудові економічної системи, прискорює науково-технічний прогрес, створює умови для створення нової соціальної ланки. Однак, в умовах сучасності, виникають серйозні труднощі з фінансовою та кредитною підтримкою малих підприємств. Саме цей аспект і є основоположною причиною уповільнення розвитку малого бізнесу та території України. Тому, дослідження існуючих джерел фінансування та шляхів кредитування, розробка інноваційних підходів до фінансово-кредитних складових ведення малого бізнесу є надзвичайно актуальним сьогодні. Необхідно визначити потенційні джерела фінансування малих підприємств в Україні, здійснити їх аналіз, дослідити якою є державна підтримка, як діє банківське кредитування малого бізнесу.
Keywords: малий бізнес; фінансування малого бізнесу; кредитування малого бізнесу; фонд розвитку підприємництва; фінансова підтримка держави