Психологічні особливості виникнення і розвитку фрустрацій у професійній діяльності вихователя - Міціцей, Маргарета Георгіївна (My University, 2021)
Професійна діяльність вихователя, яка розгортається в процесі взаємодії з вихованцями, характеризується досить високим рівнем складності та напруженості. Вихователеві доводиться здійснювати як заздалегідь заплановані та цілеспрямовано організовані навчальні й виховні заходи, так і приймати педагогічні рішення в непередбачених ситуаціях взаємодії з дітьми, їхніми батьками, колегами по роботі, адміністрацією. Педагогічній діяльності притаманні: високий динамізм, необхідність самостійного прийняття педагогічних рішень із наступною реалізацією, підвищена відповідальність за їх наслідки, схильність до соціальної оцінки, новизна нестандартних ситуацій, тобто наявним є весь асортимент факторів, які викликають фрустрацію.
Keywords: професійні фрустрації; професійна діяльність вихователя закладу дошкільної освіти