Кримінологічна характеристика жіночої насильницької злочинності в Україні - Prodan, Tetyana (Технодрук, 2020)
Монографія є комплексним науковим дослідженням кримінологічної характеристики жіночої насильницької злочинності в Україні та розроблення рекомендацій щодо запобігання їй. Охарактеризовано етапи розвитку наукових поглядів про жіночу насильницьку злочинність. Проаналізовано сучасний стан жіночої насильницької злочинності, особливості особи жінки, яка вчиняє насильницькі суспільно небезпечні діяння. Розкрито функціонування елементів механізму злочинної поведінки жінки, а саме: потреби, ситуації, злочинне мислення та злочинну волю жінки, що вчиняє насильницький злочин. Розглянуто загально-соціальне, спеціальне та індивідуальне запобігання жіночій насильницькій злочинності, визначено роль громадськості у запобіганні жіночій насильницькій злочинності.
Keywords: жінка-злочинниця; злочинне мислення жінок; злочинна воля жінок; жіноча насильницька злочинність; запобігання жіночій насильницькій злочинності; стан жіночої насильницької злочинності