ОЦІНКА СТАНУ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН ЗАСОБАМИ ГІС ТЕХНОЛОГІЙ (НА ПРИКЛАДІ ТЕРИТОРІЇ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ) - Сокорська, Віталіна Олегівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
Індекс стану земельних відносин – новий інноваційний інструмент для визначення стану земельних відносин та динаміки їх реформування у містах і районах України, що був розроблений під час здійснення Проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні». Індекс пов`язаний з сучасними світовими практиками управління земельними відносинами та науковою обґрунтованою методологією. Визначення його величини опирається на офіційні дані державних органів (Держгеокадастру, Мінюсту, Фіскальної служби, Державної служби статистики та Державної судової адміністрації). Дозволяє здійснювати оцінку ефективності управління земельними ресурсами, рівень корупції у земельній сфері, інвестиційну привабливість територіальних одиниць, внесок кожного міста та району у реформи, а також слугувати індикатором прозорості дії органів влади адміністративно-територіальних одиниць у сфері земельних відносин та віднайти пріоритетні напрямки їх покращення на центральному та місцевому рівні. Аналіз індексу та розрахованого на його основі Рейтингу стану земельних відносин у даній магістерській роботі дозволяють здійснити оцінку ситуацію для адміністративно-територіальних одиниць Чернівецької області. Отримані дані є результатом проекту, що був здійснений на базі Моніторингу земельних відносин, який показує реальну інформацію станом на початок 2016 року.
Keywords: ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ, ТЕМАТИЧНЕ КАРТОГРАФУВАННЯ