Вертикальні руслові деформації на річках басейну Верхнього Пруту - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla (ДНВП «Картографія», 2011)
В роботі представлено аналіз вертикальних деформацій русел річок в басейні Верхнього Пруту на основі даних спостережень на гідрологічних постах. Побудовані графіки залежності витрат та рівнів води за багаторічний період спостережень дав змогу рослідкувати тенденції вертикальних деформації та вирахувати інтенсивність просідання русла на ключових ділянках. Найбільшим просіданням за визначений період харктеризуються русла річок: Чорний Черемош - смт.Верховина, Путила - смт.Путила, Прут - м.Чернівці.
Keywords: басейн Верхнього Пруту; руслові процеси; гідрологічний режим; вертикальні деформації русла; просідання русла