Формування пунктуаційної компетентності студентів-філологів на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти - Шатілова, Наталія (Baltija Pablishing, 2021)
Моделювання навчального процесу за індивідуальною освітньою траєкторією, його спрямованість на формування і розвиток ключових компетентностей студента, що їх він набуває упродовж навчання, вияскравлює перелік предметних (фахових) компетентностей, що визначають зміст вищої освіти в межах певної спеціальності. З-поміж них – мовна (лінгвальна) компетентність, що охоплює й знання пунктуаційних норм, які регулюють уживання розділових знаків. У контамінації з орфографічною пунктуаційна компетентність є важливим складником правописної грамотності студентів – здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Keywords: пунктуаційна компетентність, пунктограма, бакалавр, пунктуаційні знання, уміння і навички