Ксеноландшафти Меркурія - Кирилюк, Сергій (Науковий вісник Чернівецького університету : Географія, 2023)
Виконано ксеноландшафтознавче картографування на десятьох ключових ділянках поверхні Меркурія з типовими для планети ксеноландшафтами. Детально розглянуто структуру та представлено весь спектр типових для планети ксеноландшафтних утворень: кратерних катен, ударних кратерів, пасом, факул, борозен, гір, рівнин, плато, уступів, вулканічних долин. Структуру ксеноландшафтів визначено відповідно до положень ксеноаксіоматичної концепції, розробленої автором.
Keywords: Меркурій; планета; ксеноландшафт