Географічні аспекти розвитку туризму (на прикладі України та Польщі) : монографія - Явкін, Вячеслав Григорович; Руденко, Валерій Петрович; Андрейчук, Вячеслав Миколайович; Король, Олександр Дмитрович; Хохмут, Зденко; Паламарюк, Марія Юріївна; Ячнюк, Марина Олександрівна; Савранчук, Лариса Арефіївна; Бойко, Ірина Дмитрівна; Кібич, Анна Дмитрівна; Бучко, Жанна Іванівна (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2010)
У монографії проведений аналіз рекреаційно-туристичного потенціалу розвитку туризму в Україні та Польщі, запропонована типологія природно-рекреаційних комплексів природних регіонів України, здійснене дослідження окремих видів туризму у цих двох країнах. Розглядаються ресурсні та інфраструктурні передумови розвитку туризму в окремих регіонах України та Польщі, а також – перспективні види та форми туристсько- рекреаційної діяльності. Вивчаються географічні та екологічні проблеми туристичної галузі в Україні та Польщі. Для фахівців, викладачів і студентів, що спеціалізуються в галузі туризму
Geograficzne aspekty rozwoju turystyki (na przykładzie Ukrainy i Polski) : mohografia
W monografii przeprowadzona została analiza rekreacyjno-turystycznego potencialu rozwoju turystyki w Ukrainie i Polsce. Zaproponowana typologia przyrodniczych i rekreacyjnych regionów Ukrainy. Przeprowadzone badania dotyczą oddzielnych rodzajów turystyki w tych dwóch krajach. Rozpatruje się zasobowe i infrastrukturalne uwarunkowania rozwoju turystyki w oddzielnych regionach Ukrainy i Polski, a także – perspektywiczne rodzaje i formy działalności turystyczno-rekreacyjnej. Badania geograficznych i ekologicznych problemów branży turystycznej w Ukrainie i Polsce. Dla fachowców, wykładowców i studentów, którzy specjalizują się w branży turystyki.
Keywords: туризм; природно-рекреаційний комплекс; туристичні ресурси; види туризму; форми туристсько-рекреаційної діяльності.