English for Technical Communication: Grammar Guide for CS Students. Навчальний посібник з граматики англійської мови для студентів спеціальності F3 «Комп'ютерні науки» - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Welcome to English for Technical Communication, a comprehensive grammar course designed specifically for ESL students pursuing careers in technology, software development, data science, and related technical fields. This course recognizes that technical professionals need more than just coding skills – clear, accurate written communication is essential for documentation, research papers, proposals, reports, and collaboration with international teams. Whether you're writing code documentation, preparing a research paper, drafting a technical proposal, or communicating with colleagues and clients, the grammar skills you develop here will serve as a foundation for professional success.
Основною метою посібника є формування та розвиток граматичної компетентності англійською мовою у сфері інформаційних технологій, а також удосконалення навичок читання та аналізу фахових текстів. Посібник призначений для студентів 1–2 курсів спеціальності “Компʼютерні науки”, а також для всіх, хто вивчає технічну англійську мову. Навчальний матеріал спрямований на опанування ключових граматичних структур, що використовуються в технічній документації, наукових статтях та професійному спілкуванні в ІТ-середовищі. Тексти та приклади насичені фаховою лексикою, що сприяє розширенню активного словникового запасу студентів. Посібник може використовуватися як для аудиторної роботи, так і для самостійного навчання.
Keywords: English, technical communication, Grammar