Психологічні особливості ефективності діяльності працівників охоронних структур - Ілько, Віктор Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто поняття проблеми підвищення ефективності професійної діяльності актуальні для будь-якого часу і будь-якої соціально-економічної формації. Описано про цю професію, яку можна вважати відносно новою на ринку праці і затребуваною. Проаналізовано показники інтелектуального, особистісного, комунікативного та вольового розвитку працівників охоронних структур та виявлено їх особливості в залежності від ефективності праці. Визначено, що від рівня підготовки особистості багато в чому залежить її особистий успіх. Виявлено психологічні особливості охоронців з різною ефективністю професійної діяльності. Розроблено тренінгову програму «Ефективний охоронець», яка сприятиме підвищенню результативності діяльності працівників охоронних структур.
Keywords: охоронні структури; ефективність діяльності; професіографічний аналіз; трудова діяльність; професійні обов'язки