Сучасні технології та практики організації рухової активності школярів у фізичній культурі - Мороз, Олена (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Навчально-методичний посібник для вчителів фізичної культури присвячений інноваційним технологіям та практикам, спрямованим на підвищення рухової активності школярів в умовах сучасних викликів і цифровізації. Матеріали розкривають методику впровадження дитячого фітнесу, ігрових та інтерактивних засобів, що допомагають подолати проблему гіподинамії та низької мотивації учнів. Автор детально описує способи організації активності як на уроках фізичної культури, так і в позаурочний час, включаючи руханки, активні перерви та самостійні заняття. Важлива увага приділяється диференційованому підходу з урахуванням вікових і гендерних особливостей дітей для зміцнення їх здоров'я. Крім теоретичних засад, джерело містить практичний інструментарій, зокрема орієнтовні комплекси вправ, зразки конспектів занять та рекомендації щодо самоконтролю. Головною метою посібника є формування фізичної культури особистості та перетворення спорту на свідому життєву стратегію кожного учня.