ТРАНСПОРТНОГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ ЯК ЧИННИК РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ - Костащук, Володимир Іванович (Костащук В.І. Транспортно-географічне положення Чернівецької області як чинник розвитку міжнародного туризму / В.І. Костащук // Рекреаційно-туристичне природокористування в Україні: сучасний стан i перспективи : збірник матеріалів 2-ї Міжнародної науково-практиної інтернет-конференції, присвяченої 145-річчю географічної освіти в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (Чернівці, 28-29 жовтня 2021 року). – Чернівці : Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, 2021. – С.63-67, 2021)
. Розвиток туризму передбачає переміщення значної кількості туристів i рекреантів з регіонів постійного проживання в регіони отримання відповідних рекреаційно-туристичних послуг. Тому на розвиток туризму значний вплив має транспортно-географічне положення (ТГП) регіону. ТГП впливає на транспортну доступність рекреаційно-туристичних ресурсів, кількість туристів які відвідують регіон, а також на якість туристичних та рекреаційних послуг.
Keywords: Транспорт, транспортна система, туризм, рекреація, транспортно-географічне положення регіону.