Вплив атмосферних опадів на стік річки Путила - Ющенко, Юрій Сергійович; Паланичко, Ольга; Пасічник, Микола Дмитрович; Закревський, Олександр (Тайп, 2021)
Проаналізовано багаторічні зміни та внутрірічний розподіл атмосферних опадів, зокрема дощових, за даними спостережень метеостанції Селятин. Також проаналізовано багаторічні зміни та внутрірічний розподіл стоку води р. Путила. Встановлено зв'язок між опадами та стоком. Графік залежності стоку р. Путила від атмосферних опадів у с. Селятин показав досить чітку залежність між змінними величинами стоку та атмосферних опадів.
INFLUENCE OF ATMOSPHERIC PRECIPITATIONS ON THE RUN OF THE PUTIL RIVER
Keywords: зміни клімату; атмосферні опади; стік води; багаторічні зміни стоку; внутрірічний розподіл опадів та стоку; річка Путила