Боротьба з корупційними проявами в органах судової влади України (з урахуванням міжнародного досвіду) - Savchyn Савчин, Nelia Неля (Правова держава, 2017)
У статті проаналізовано основні корупційні ризики в органах судової влади України. Визначено головні напрямки діяльності антикорупційних органів щодо запобігання ко-рупції в органах судової влади. Автор дослідила міжнародний досвід запобігання та боротьби з корупцією в таких країнах як Бельгія, Німеччина, Польща, Словаччина, Фінляндія, Швеція та ін. З’ясовано місце Національного антикорупційного бюро в сфе-рі запобігання та боротьби з корупцією. Окреслено основні міжнародні нормативно-правові акти щодо запобігання корупційним проявам. Автором вироблено необхідні заходи для боротьби з корупційними проявами в органах судової влади України. Також передбачено позитивні наслідки боротьби з корупційними проявами в судах.
Keywords: антикорупційні органи; ефективне судочинство; заходи запобігання; корупційні прояви; міжнародний досвід; органи судової влади