Публічне право як цінність - Федорук, Наталія Сергіївна (Чернівці Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Монографія є одним із перших в Україні спеціальним дослідженням глибоких якісних змін у ціннісному потенціалі публічного права в умовах нових історичних викликів йому, найвпливовіші з яких багатоаспектний процес підготовки України до вступу її у члени ЄС за прискореною процедурою, а також повномасштабна російсько-українська війна. У центрі уваги авторів перебуває трансформація публічного права із права держави у людське право, передусім у право громадянського суспільства та інших людиномірних спільнот. Аналізуються парадигмальні зміни доктрини і принципу верховенства права. Дослідження виконано з пізнавальних позицій антропосоціокультурного підходу до пізнання права