Інформаційні технології у навчальному процесі галузі фізичної культури та спорту - Ківерник, Олександр; Головачук, Валентина (My University, 2023)
Початок третього тисячоліття - це новий етап розвитку людської цивілізації - створення глобального інформаційного суспільства, в якому виробництво і споживання інформації є найважливішими різновидами діяльності, а інформаційне середовище разом із соціальним стають невід’ємною частиною буднів. Загальна комп’ютеризація, властива сучасному етапу розвитку суспільства, створює оптимальні передумови для вирішення всього комплексу задач, що стоять у сфері наукового управління підготовкою спортсменів. Справжня стандартизація процедури введення і аналізу інформації можлива лише з використанням сучасної обчислювальної техніки, розробкою алгоритмічного апарату для вирішення певних класів задач управління підготовкою спортсменів. Значний вплив процес інформатизації освіти має на безпосереднє удосконалення навчального процесу майбутніх фахівців галузі фізичної культури та спорту, за рахунок включення до засобів навчання - електронних підручників, комп’ютерних програм для встановлення фізичного розвитку, технічної майстерності тощо, які надають можливість значно підвищити рівень фахової підготовки у ВНЗ.
Keywords: комп’ютеризація; фізичне виховання; фізична культура; навчальний процес