Термомодернізації індивідуальних житлових будинків - Вакарюк, Андрій Іванович (My University, 2024)
Під час експлуатації будівлі та споруди піддаються фізичному та мораль- ному зносу. Будівельні конструкції постійно піддаються впливу зовнішніх та внутрішніх факторів, таких як кліматичні умови та діяльність людей. Це приз- водить до часткової втрати експлуатаційних характеристик будівельних конс- трукцій та потребує їхнього відновлення. Особливо негативною є втрата тепло- захисних властивостей зовнішніх огороджувальних конструкцій. Термомодернізація багатоповерхових або приватних будинків представ- ляє собою комплекс енергоефективних заходів, які включають в себе прове- дення енергоаудиту, встановлення енергоефективного та регулюючого облад- нання, а також утеплення зовнішніх стін. Ці заходи значно зменшують енерго- споживання населення.
Keywords: Термомодернізація; Енергоефективності; Низьковуглецева енергетика; Альтернативні джерела енергії