Використання складно-координаційних вправ високої інтенсивності для розвитку спеціальної витривалості боксерів-юнаків - Друк, Богдан Михайлович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі здійснено дослідження теоретико- методичних основ розвитку спеціальної витривалості у боксі, виокремлені засоби й методи розвитку спеціальної витривалості у боксерів-юнаків. Запропоновано комплекс вправ для розвитку спеціальної витривалості боксерів 15-16 років, зокрема з тенісним м’ячом, бігові, комбіновані стрибки, комбінації різновидів ударів з використанням файтболу, боксерських мішків; з перекидами вперед, назад, бігом, стрибками, віджиманнями високої та максимальної інтенсивності. Здійснено експериментальну перевірку ефективності цих комплексів для тренувального процесу боксерів цієї вікової категорії.
Keywords: бокс, боксерський мішок, витривалість, груша, файт бол, лапи, тенісний м’яч.