Інтертекстуальний код роману Юкіо Місіми “Заборонені барви”. - Нікоряк, Наталія; Марчук, Іванна (My University, 2022)
У руслі інтертекстуальних студій проаналізовано роман Юкіо Місіми “Заборонені барви” (1951 1953). Зауважено, що даний текст є унікальний за своїм інтертекстуальним потенціал, позаяк являє собою “мегатекст”, зітканий з великої кількості цитат, листів, критичних зауваг, фрагментів прозових та поетичних текстів, що презентують як західну, так і власне японську літературу.
Keywords: інтертекстуальний код; цитата; алюзія; ремінісценція; Юкіо Місіма; “Заборонені барви”