ЧОМУ ЄВГЕН ЕРЛІХ «МОВЧАЗНО ВІДМОВИВСЯ» ВІД КЛАСИЧНИХ КРИТЕРІЇВ НАУКОВОСТІ ПРАВОПІЗНАННЯ? - Patsurkivskyy, Petro; Havrylyuk, Ruslana (ЧНУ Видавництво "Рута", 2012)
Неодмінною умовою існування і розвитку науки є використання науковцями методів пі знання, адекватних досліджуваному предмету. Причому вибір цих методів у науці ніколи не є довільним, а зумовлюється головним чином вла стивостями предмету, що пізнається та у меншій мірі - метою пізнання. При дослідженні неопред- мечених чи не достатньо чітко опредмечених до певного часу предметів (яким є, насамперед, і ви падок з правом) пріоритет у ході дослідження по вністю належить методу наукового пізнання
Keywords: правопізнання; праворозуміння; Теоретичне правознавство; українське теоретичне правознавство; метод юриспруденції; юридична наука