СУТНІСТЬ АНАЛІЗУ ТА УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМ СТАНОМ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Гаватюк, Людмила Станіславівна; Бодруг, Т.М. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Міжнародні економічні відносини та світове господарство., 2018)
У роботі розглянуто науково-методичні підходи до сутності понять «фінансове управління» та «фінансовий стан підприємства». Відображено завдання та етапи управління фінансовим станом підприємства, а також наведено основні показники розрахунку. Розкрито основні методи, що використовуються під час аналізу фінансового стану підприємств в Україні.
Keywords: фінансовий стан підприємства, управління фінансовим станом підприємства, платоспроможність, ліквідність, прибутковість.