Використання обмежених машин Больцмана при розпізнаванні зображень - Пустильник, Наталія (My University, 2021)
В роботі прореферовано теоретичний матеріал, що стосується алгоритма обмеженої машини Больцмана. Використовуючи наведений теоретичний матеріал, засобами середовища R побудовано нейронну мережу, призначену для розв’язання задачі розпізнавання образів.