Перспективи використання сонячних електростанцій та їх економічна доцільність (на прикладі Чернівецької області) - Равлюк, Олександр Васильович (My University, 2023)
Робота присвячена дослідженню використання сонячних електростанцій у Чернівецькій області, з акцентом на їх економічну доцільність. Анкетування виявило зростання популярності цих електростанцій та їх внесок у енергетичну незалежність регіону. Втім, виявлено також проблеми з ефективністю та обслуговуванням. Розрахунки показують, що сонячні панелі потужністю 30 кВт можуть бути економічно вигідними у довгостроковій перспективі з терміном окупності близько 3,5 років.
Keywords: сонячні електростанції; Чернівецька область; альтернативні джерела енергії; економічна доцільність; анкетування; довгострокова інвестиція