АКСІОМА КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМУ, АБО ЦІННІСНА КОМПЛЕМЕНТАРНІСТЬ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРИНЦИПІВ ВЕРХОВЕНСТВА ПРАВА І ВЕРХОВЕНСТВА КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ - Patsurkivskyy, Petro (ФОП Кішка І, 2021)
Конституційні принципи верховенства права і верховенства Конституції України за визначенням мають однакову юридичну силу, є ціннісно комплементарними, тобто, взаємно доповнюють один одного. Виходя чи з доктрини конституціоналізму, за жодних конкретно-історичних обставин не може об’єктивно виникати питання щодо настання ситуації субор динації цих принципів чи застосування одного з них всупереч іншому. Це завжди буде порушенням Конституції України та відходом від доктрини конституціоналізму.
Keywords: Конституція України; верховенство права; Венеційська Комісія