ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В СИСТЕМІ ОСВІТІ. - Романів Людмила; Пішак Ольга. (Interaction of philology, pedagogy, culture and history as a way of integrating learning: collective monograph / Perevorska O., Prіhodko T., Kobzіeva I. – etc. – Іnternational Science Group. – Boston : Primedia eLaunch, 2024. р. 188-200., 2024)
Проблема дослідження теоретико-методичних засад навчання дітей та молоді засобами здоров’язбережувальних технологій на сучасному етапі розвитку психологопедагогічної науки має важливе наукове, освітнє і суспільне значення. Більшість вчених визначають використання здоров’язбережувальних технологій як головний напрям вирішення проблем збереження та зміцнення здоров’я молоді у сучасних умовах освітнього простору. Мета здоров’язбережувальних освітніх технологій – забезпечення умов фізичного, психічного, соціального та духовного комфорту, що сприяють продуктивній навчально-пізнавальній та практичній діяльності учасників освітнього процесу, заснованій на науковій організації праці та культури здорового способу життя особистості.
Keywords: здоров’язбережувальні технологі, освітній процес, здоровий спосіб життя